Известие

Collapse
No announcement yet.

С какво масло да карам AR 147 2.0 16v

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
    ни едното ни другото
    VX500 e твойто
    Аз, защото скоро сменях гарнитура на капака на клапаните и гледам, че пак е леко просълзила(поне не е пипала маслото за последните 2-3к километра) и си мисля, че малко по гъсто масло ще е по добре, но аз не ги разбирам много тези работи. Иначе по книжка 10w40 е препоръчително, а 10w60 не ми се струва много подходящо за този двигател.
    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

• Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
      Та конкретно съм се спрял на YACCO GALAXIE 15W50
      Не че е кофти избор, но тва се слага на коли дето се ръчкат редовно в червеното на оборотомера и при 1.6 на газ си е доста скъпо.....
      Другите два варианта изброени са по за предпочитане......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        Не че е кофти избор, но тва се слага на коли дето се ръчкат редовно в червеното на оборотомера и при 1.6 на газ си е доста скъпо.....
        Другите два варианта изброени са по за предпочитане......
        Наистина е доста скъпо това масло и не мисля, че си заслужава. Колата я карам в червеното рядко просто да се изкефя, иначе гоня икономия. Значи остава VX300 или VX500. Все си мисля, че 15w50 за кола на 100к километра, ще е по добре(особено при високи температури), но де да знам някой по компетентен да каже, кое от двете да взема(цената им е еднаква).

Comment

• VX300 ще сложа пък да видим

Comment

VX300 ще сложа пък да видим
            Втора смяна карам със него,няма се притесняваш тествано е вече.
            АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Моето масло е за смяна и съм се спрял на YACCO(хвалят го много) Та конкретно съм се спрял на 15w50 - YACCO 15W50 VX300 (5л около 70 лв полусинтетика. Дават го и за коли на газ) и YACCO GALAXIE 15W50(100% синтетично но цената му е почти два пъти по висока). Вие какво мислите. Сега съм със някакво 10/40. Наляха ми го в сервиза като обслужвах колата, но съм забелязал, че като загрее повечко колата(при ръчкане или градско) и отворя капака на изключен двигател се чува някакво пукпук(все едно картофи пържа )
              Гледам,че си от Благоевград,ако не е тайна в кой сервиз са ти обслужили колата?
              Иначе за маслото както са писали и други 15/50 не е за теб.
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Препоръчайте за територията на София място (магазин) откъдето може да се купи масло с гарантиран произход и на нормални цени.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Какво масло точно ти трябва? Например:

Ако е за Селения - в почти всеки сервизи от общ технически можеш да си го закупиш на нормална цена и маслото ще с гарантиран произход...

Мotul - всякакви разновидности и вискозитети с гарантиран произход можеш да си закупиш от Проспийд, които се намират точно до сервиза на Румен или пък директно от него...
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                    Гледам,че си от Благоевград,ако не е тайна в кой сервиз са ти обслужили колата?
                    Иначе за маслото както са писали и други 15/50 не е за теб.
                    Сервиза е в гр. Симитли при едни приятели. Хората работят добре, главния механик се казва Ивайло Милев (работи и в сервиза на Монца) Присъствал съм на всички ремонти по колата, от чисто любопитство(обслужване, смяна на глава на капака на клапаните, термостат). Просто маслото, което ползват те е някакво наливно (11лв/литър).

А дали ще е 15/50 или 10/40 не знам. Колата като я карам на газ загрява точно за 5 мин до 90 градуса, даже днес за пръв път и перката ми се включи Не знам, каква връзка има температурата, но от чисто физична гледна точка може би по-гъстото ще е по-добро лятото. Но пък от друга страна всички казвате 10/40 така, че може и него да сложа. След празниците ще отида да взема едното и ще видим.

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                      Какво масло точно ти трябва? Например:

Ако е за Селения - в почти всеки сервизи от общ технически можеш да си го закупиш на нормална цена и маслото ще с гарантиран произход...

Мotul - всякакви разновидности и вискозитети с гарантиран произход можеш да си закупиш от Проспийд, които се намират точно до сервиза на Румен или пък директно от него...
                      Благодаря за насоката относно тези 2 вида.

Истината е, че след четене на тонове информация и мнения по въпроса с маслата още не съм взел окончателното решение, какво да бъде.

Това в което единствено съм сигурен, че ще е пълна синтетика.
                      Това, което се препоръчва за моя двигетел е Selenia 20K или Racing.

Аз обаче разсъждавам по следния начин:

1 - Моят двигател е проектиран преди повече от 15 - 20 години.
                      2 - Технологиите и в часност химията се развиват с месеци и дори с дни.
                      3 - Дали маслото, което производителят на двигателя е преценил като най-подходящо преди 15 г. днес е наистина най-подходящото?

.........И оттук идва колебанието.

Категарично не съм съглесен с това, което някои казват, че за един двигател на 200К няма смисъл да му сипваш качествено масло.

За момента се колебая между Selenia racing и Castrol edge sport 10W60
                      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:57.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Хаха

Виж ще ти кажа нещо от личен опит, пък ти си знаеш...

От както направих пълна ревизия на мотора 2.0 16в (мотора беше в перфектно състояние, но аз за мое лично спокойствие реших да си го ревизирам), с който съм в момента НЕ съм повторил масло...Първо разработвах с Repsol 10w40, след това сложих ELF 10w50, след това сложих YACCO 15w50 Galaxie, след него Selenia Туринг 5w50, и сега карам с Castrol Edge 10w60. Колко гонки, дино рънове, настройки в движение, писти (Калояново и 2 пъти Серес), магистрално ръчкане итн е видял този мотор просто....Нито масло гори, нито пуши, нито чука итн....Тънкия момент е, че сменям маслото на максимум 8000км като последното даже го смених на около 5000-6000км, защото карах цяла зима с него - студени стартове, конденз, едно друго, а предстоеше каране на Серес...Тааа не се вкарвайте толкова във филми и не психясвайте толкова на тема масла...Ако мотора е здрав - сменяте си редовно маслото на 8-10 000км и няма да имате проблем
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Я да налея още малко масло в темата за маслот Освен всичко друго при избора на масло тртябва да се гледа и API стандарта. Оказва се, че най-новите масла не са много подходящи за по-старите машини. Примерно 156 ТС е направена за масло SL стандарт, SM маслата са с по-малко цинк и за двигатели, които разчитат намаляне на триенето с цинк не е добре. От друга страна по-малко цинк било по-добре за катализатора при горене на масло.
                          Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                            Хаха

Виж ще ти кажа нещо от личен опит, пък ти си знаеш...

От както направих пълна ревизия на мотора 2.0 16в (мотора беше в перфектно състояние, но аз за мое лично спокойствие реших да си го ревизирам), с който съм в момента НЕ съм повторил масло...Първо разработвах с Repsol 10w40, след това сложих ELF 10w50, след това сложих YACCO 15w50 Galaxie, след него Selenia Туринг 5w50, и сега карам с Castrol Edge 10w60. Колко гонки, дино рънове, настройки в движение, писти (Калояново и 2 пъти Серес), магистрално ръчкане итн е видял този мотор просто....Нито масло гори, нито пуши, нито чука итн....Тънкия момент е, че сменям маслото на максимум 8000км като последното даже го смених на около 5000-6000км, защото карах цяла зима с него - студени стартове, конденз, едно друго, а предстоеше каране на Серес...Тааа не се вкарвайте толкова във филми и не психясвайте толкова на тема масла...Ако мотора е здрав - сменяте си редовно маслото на 8-10 000км и няма да имате проблем
                            Благодаря!

Това, което си написал ми помогна да се ориентирам, защото споделеният личен опит за мен е сериозна отправна точка. Колебанието ми в голяма степен се дължеше на ширещото се леко негативно мнение относно twin spark-овете, като капризни двигатели.
                            Това, което пишеш, само доказва желязното правило, че всеки двигател може да бъде лош или добър в зависимост от начина по който се подържа.
                            В момента съм със Selenia Racing, сменено преди 8K (според думите на предишния собственик). Понеже вече нивото клони към минимума, искам да го сменя.
                            Ще пробвам с Castrol Edge sport 10W60.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Благодаря!

Това, което си написал ми помогна да се ориентирам, защото споделеният личен опит за мен е сериозна отправна точка. Колебанието ми в голяма степен се дължеше на ширещото се леко негативно мнение относно twin spark-овете, като капризни двигатели.
                              Това, което пишеш, само доказва желязното правило, че всеки двигател може да бъде лош или добър в зависимост от начина по който се подържа.
                              В момента съм със Selenia Racing, сменено преди 8K (според думите на предишния собственик). Понеже вече нивото клони към минимума, искам да го сменя.
                              Ще пробвам с Castrol Edge sport 10W60.
                              Колега, аз също съм със рейсинг на 8000 км .
                              Още малко и мисля също да го сменям с Castrol Edge Formula RS 10W60. Четох доста други теми относно Кастрола. По принцип, ако е оригинален германски, хората казват, че се държи доста добре.
                              Рейсинга забелязвам, че в момента на палене започна по-бавно да ми гасне лампата на маслото, както и вариатора трака по-дълго. В началото беше доста по-добре. Общо взето мисля, че на 8000 км. не е вече никакво масло за "рейсинг"
                              А и се съмнявам много в оригиналността му.
                              Ако сложиш кастрола скоро, пиши да дадеш отзиви.
                              Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

• Castrol Edge Formula RS 10W60 мила родна картинка 30лв литъра, у немско е 9 ойро
                                Излъгах......мож да се намери и за 7 ойро 5л туба
                                Last edited by Alamo; d.m.y г., 23:25.
                                Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Working...
                                X